Fióki intézkedések

2020/06/02

Jelen oldalunk az aktuális tudnivalókkal folyamatosan frissül, így kérjük, hogy a mielőtt látogatást tervez bankfiókjainkban vagy bármilyen felmerülő kérdés esetén – először tekintse meg, hogy történt-e változás az intézkedéseinkben. 

Tisztelt Ügyfelünk!

A MagNet Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai egészségügyi helyzet alakulását, valamint a hatóságok iránymutatásait, és ezek figyelembevételével igyekszik a biztonsági intézkedéseit lazítani vagy szükség szerint épp szigorítani, hogy ügyfelei és kollégái számára egyaránt a lehető legjobb körülményeket biztosítsa. Továbbra is célunk, hogy minden ügyfelünk számára úgy nyújtsunk kényelmes és zökkenőmentes banki ügyintézést, hogy mindeközben aktív szerepet vállaljunk a vírus terjedésének megelőzésében.

A pandémiás helyzet csillapodásával, elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy fokozatosan enyhítsünk a legszigorúbb intézkedéseken, és – ahol lehetséges – visszatérjünk a vírushelyzet előtt megszokott működésre. 

A fentiek kapcsán az alábbi fontos tudnivalókról tájékoztatjuk:

 • Bankunk már nem vár el kötelező nyilatkoztatást a bankfiókba belépő ügyfelek egészségi állapotáról
 • bankfiókjainak a szokásos nyitvatartási időben állnak rendelkezésre, az egyes fiókok nyitvatartásáról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://www.magnetbank.hu/kapcsolat/fiokkereso

A fentiek mellett, biztonsági okokból, továbbra is érvényben maradnak az alábbi veszélyhelyzeti intézkedések:

 • Mindannyiunk biztonsága érdekében továbbra is arra kérjük, hogy lehetőség szerint banki ügyeit a fiókokban zajló személyes ügyintézés helyett inkább otthona kényelméből: NetBankon vagy MobilBankon intézze.

NetBankon keresztül végezhető műveletek: 

- Számlainformáció, egyenleg és számlatörténet ellenőrzése; 

- Forint és deviza átutalások, átvezetések indítása; 

- Bankkártya limitek módosítása és letiltása;

- Csoportos beszedések, rendszeres átutalások, betétek kezelése

  • A könnyebb ügyintézés érdekében töltse le az MagNet MobilBank applikációnkat Android készülékekre innen és IOS készülékekre innen!
  • Készpénz helyett javasoljuk, hogy – ahol tud – fizessen díjmentesen bankkártyával, amellyel megspórolhatja a készpénzfelvétel díját és az utánajárást, valamint a jelenlegi egészségügyi helyzetben biztonságosabb fizetési forma. Bankkártyával ráadásul már 15.000 forintig fizethet érintésmentesen.
  • Amennyiben betegség, láz tüneteit észleli magán, vagy az elmúlt 2 hét során feltételezhetően találkozott fertőzött személlyel, úgy a bankfiók területére nem léphet be. 
  • A bankfiókokban ügyfeleink csak az ügyintézés idején tartózkodhatnak, így arra kérjük, hogy addig várakozzanak a bejárat előtt. Kollégáink segíteni fognak abban, hogy szólítják, amint sorra kerül. 
  • Ügyintézőink mindent megtesznek a vírus megelőzése érdekében, ezért kérjük Önöket, hogy minimum 1,5 méteres távolságot tartsanak tőlük és a fiókban tartózkodó további ügyfelektől. 
  • Ügyintézőink a szokásos köszönési formáktól a jelen helyzetben tartózkodnak, kérjük, hogy kézfogást és egyéb fizikai kontaktust legyenek kedvesek mellőzni.
  • a MagNet Bank központi székházában (1062 Bp., Andrássy út 98.) a Központi Fiók kivételével kollégáink csak előzetes időpontfoglalással tudnak ügyfeleket fogadni. Kérjük, amennyiben személyes találkozást kezdeményezne, vegye fel e-mail vagy telefon útján a kapcsolatot az illetékes munkatársunkkal időpont egyeztetés céljából.
 • Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 21/2020. (IV. 23.) önkormányzati rendelete értelmében 2020. április 27. napjától a bankfiókban, illetve banki ügyféltérben tartózkodni kizárólag a száj és az orrnyílást teljes egészében eltakaró egészségügyi maszkban lehet. Amennyiben Ön egészségügyi maszkkal nem rendelkezik, úgy elfogadható, ha a száját és orrát kendővel vagy sállal takarja el. Az egészségügyi maszk (sál, kendő) alkalmazása a banki ügyintézés, illetve a bankfióki, banki ügyféltérben történő tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező. Az azonosítás végett ügyintézőink megkérhetik Önt, hogy rövid időre vegye le maszkját, amennyiben Ön ezen kérésnek nem tesz eleget, Bankunk megtagadhatja a kiszolgálást. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy bankbiztonsági okokból az arc teljes eltakarása nem megengedett.
  • Kérjük, hogy a bankba történő belépést követően minden esetben használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket, ellenkező esetben ügyintézőink a kiszolgálást megtagadhatják.
 • ATM- hálózatunkat a megnövekedett készpénzigényre felkészítettük, ezek listáját megtalálja az alábbi oldalon, illetve természetesen bármely Mastercard kártyát elfogadó ATM-et is használhatja.

Jelen oldalunk az aktuális tudnivalókkal folyamatosan frissül, így kérjük, hogy a következő időszakban – mielőtt látogatást tervez bankfiókjainkban vagy bármilyen felmerülő kérdés esetén – először tekintse meg, hogy történt-e változás az intézkedéseinkben.

Megértését, együttműködését köszönjük!

MagNet Bank Zrt.